De charme van een bananenrepubliek - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Garrick Nassy - WaarBenJij.nu De charme van een bananenrepubliek - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Garrick Nassy - WaarBenJij.nu

De charme van een bananenrepubliek

Door: garricknassy

Blijf op de hoogte en volg Garrick

24 November 2010 | Thailand, Bangkok

Yo mensen,

wederom dank voor alle berichten! Tinchi, zodra ik wat meer van Thailand heb gezien zal ik je meer erover vertellen.

Waar ik Singapore (2009) erg chinees vond voor een niet-chinese stad, daar deed HK erg westers aan voor een chinese stad. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat HK minder chinees is dan Singapore. Bangkok is weer heel anders. Niet perse drukker, maar wel een stuk chaotischer! En zoals in elke andere bananenrepubliek heeft ook dit land, naast de geschreven regels, haar ongeschreven regels. Laverend tussen de vriendelijke Thai (die je waarschuwen voor oplichters) en de TE vriendelijke Thai (die je proberen op te lichten) breng ik m'n dagen door. Ook hier kennen ze de economische basis-principes van vraag en aanbod: een tuk-tukritje van 1 uur kost 50 eurocent, maar een entreekaartje voor het paleis 10 euro. Verder merkte ik dat een ritje met de tuk-tuk zich al snel ontpopte tot een tactisch steekspel! Voordat ik bij m'n bestemming aankom wordt ik eerst een winkel ingeduwd om verplicht rond te kijken! Daarnaast wordt, terwijl de chauffeur even weg is, door een andere Thai in m'n oor gefluisterd dat het nu hoogseizoen is en ik dus mijn overnachtingen beter van tevoren kan boeken. En ja hoor...de volgende verplichte tussenstop is een reisbureau! Mijn sightseeingtrip met een tuk-tuk was net kwartet, alleen miste de chauffeur de 4rde kaart...hahaha...althans, daar ga ik van uit (je weet maar nooit hoe vaak ik hier al ben opgelicht).

Verder kwam ik in een belhuis, toen ik probeerde uit te leggen dat de Nederlandse Antillen toch een ander netnummer heeft dan Nederland, een Nederlandse traveller tegen. Gelukkig wist zij wel waar de Nederlandse Antillen lagen. Toen ik haar i/h Nederlands beantwoordde was ze zo verbaasd dat ik Nederlands kon ( " waaw, je spreekt ook nog eens Nederlands!! " )......en dat voor een meid die al 17 maanden (!!!) door azie reist en in Amsterdam gestudeerd heeft. Ik zou zeggen: meid, gebruik wat van die reiskilometers van je en kom onder die steen in amsterdam vandaan!!!

De rest van de dagen gingen dus op aan het verkennen van Bangkok. Op 1 van ze was er een festival om de rivier te bedanken (loi krathong - foto). Bij een cs-meeting hebben we deze dus gemaakt en aan de rivier geschonken. Of de riviergod daar zo blij mee is weet ik nog niet, aangezien wij deze vlotjes o.a met verroeste nietjes moesten maken. Een andere dag liep ik savonds een voetbalpleintje voorbij en ik zou Garrick niet zijn als ik niet ff met enkele Thai en Birmezen tegen een bal aan ben gaan trappen. 1 nederlaag en 2 blaren verder moesten we onze meerdere erkennen in de tegenstander en eerlijkheid gebiedt me te bekennen dat ik in het donker ook geen pepernoot raakte. Overigens staat er meer sport op de agenda, want vandaag ga ik oa naar een Thai-box gala. Volgens mijn neef Stijn, die in zijn jaren als lid van de Nederlandse Thai-box selectie hier regelmatig op trainingskamp kwam, kunnen de Thai erg goed boxen. En dat geloof ik best gezien het feit dat Stijn tegenwoordig met een kapotte neusschot door het leven gaat!

Oh ja...wat ik ook nog wil noemen is het feit dat ik vandaag antilliaans en surinaams nieuws las en ik moet zeggen: er breken spannende tijden aan voor de ex-kolonien der Nederlanden: Bouterse ontvangt de NL-ambassadeur voor het eerst, onze minister Hakim zegt dat nepotisme geoorloofd is zolang de oppositie het niet aankaart, rechter geeft premier Schotte ongelijk en VNA-hoofd mag weer naar zijn bureau (maar ondertussen horen we niks over de uitkomst van de screening van ministers)......wat dat betreft zijn we geen haar beter dan de regio waar ik me nu in bevind...maar misschien weet ik de charme van een bananenrepubliek gewoon niet op de juiste waarde te schatten....

• 24 November 2010 - 07:35

Nate:

Zo te zien komt je bloemschikervaring uit ons SP1 nu goed van te pas.. haha

Straks op naar Pataya? ;)

• 24 November 2010 - 08:32

Gabes:

leuke updates Gak! :-) ik wil ook!!

• 24 November 2010 - 08:39

Voetbalvliend:

Hey Gallick!

Was een lekkel potje voetballen. Snel nog een keel!

Cheese,

Toyota

• 24 November 2010 - 22:25

Walter:

Hee Garrick! Master dat je deze blog bijhoudt swa... Meestal vind ik blogs saai maar het is een genot op jouw eloquente verslagen te lezen! Fantastisch ook dat je daar gaat voetballen... Jij vermaakt je wel denk ik! Groeten...

• 24 November 2010 - 23:39

Slurpy:

Nice, belly belly nice! Awo G, waar blijven die 'video's' nu? Meer dan genoeg kans zo te lezen! ;-). Great om de verhalen te lezen, goed dat je je schrijfvaardigheid ah trainen bent met de woordspelingen :-). Ze verhogen het leesplezier zeker! Gosa G!!

• 24 November 2010 - 23:40

Thalonius:

G-nius, ik ga echt stuk om de komische schetsen van je ervaringen. Ben het er mee eens dat je een hele goede schrijver bent.
    Cool dat je je peeps zo frequent informeert en tegelijkertijd entertaint. Keep on keepin on.
    Peace

• 25 November 2010 - 14:32

Chantal:

Hey Garrick!! Ziet er allemaal fantastisch uit en je verhalen zijn tremendo!!! keep going...

• 25 November 2010 - 18:09

Tinchiline:

Garr je verhalen zijn erg leuk om te lezen. Volgens mij moet jij schrijver worden. Ik kan me helemaal inleven in je verhalen.

Geniet en tot schrijfs

• 26 November 2010 - 01:11

Ex-Fortis ASR-er:

Nassy, je verhalen zijn mooi en gaan net zo makkelijk naar binnen als een 'toerist' die winkelt in BKK... :-) Dus blijf vooral schrijven!!! Ben benieuwd naar wat je nog meer gaat beleven!

Ik groet vanuit Panama op weg naar Honduras: lekker hoor, terwijl in NL de mussen dood van de daken beginnen te vallen, doen wij ons tegoed aan exotische maaltijden in tropische temperaturen. 'Life is heavy' hoor ik iemand zeggen...

Bedankt dat we met je mee kunnen reizen op deze manier! Latersss!

• 26 November 2010 - 02:56

Chari'lisious:

Gax'ster! Hahahaha.. Enig, die verslagen! You kept your promise en met regelmaat ook. Thanks for taking us along.. en hoe. Heel leuke ervaring; Azie vanuit jouw ogen. Keep those stories coming! xoxo
    Ps. Sta jij nou ook op die 'voetbal' foto?!

• 27 November 2010 - 21:34

Terrence:

Zieksio Martina, mi ta hanja hopi great kon bo ta take nos along for the ride door di keep bo blog up-to-date. Kontentu di no a lesa niun shemale verhalen (ahinda) en leuk te zien dat jij en je neven het goed doen.....Groet ze allemaal voor me ; )

• 22 December 2010 - 20:59

Kris:

Hey Garrick,

Kan je me vertellen waar je bent op die foto?
    Kan je namelijk niet vinden ......